Baranowska Natalia
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Oddział dla Dzieci
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(527)
Baranowska Natalia
(-)
Krzyżanowski Julian
(416)
Konopnicka Maria
(337)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Mickiewicz Adam
(254)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(235)
Leśmian Bolesław
(233)
Słowacki Juliusz
(231)
Krasicki Ignacy
(229)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(218)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(194)
Sienkiewicz Henryk
(186)
Fabianowska Małgorzata
(161)
Jachowicz Stanisław
(159)
Steel Danielle (1947- )
(153)
Orzeszkowa Eliza
(152)
Roberts Nora (1950- )
(140)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(122)
Czechowicz Józef
(119)
Włodarczyk Barbara
(116)
Christie Agatha (1890-1976)
(114)
Prus Bolesław
(108)
Liebert Jerzy
(105)
Prus Bolesław (1847-1912)
(103)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Zarawska Patrycja (1970- )
(99)
Szulc Andrzej
(98)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(97)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(95)
Strzałkowska Małgorzata (1955- )
(93)
Popławska Anna
(92)
Zarawska Patrycja
(92)
Wilczek Piotr
(90)
Iwaszkiewicz Jarosław
(87)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Dąbrowska Maria
(84)
Conrad Joseph (1857-1924)
(82)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(81)
Głowińska Anita
(80)
Żeleński Tadeusz
(80)
Masterton Graham (1946- )
(79)
Sekuła Elżbieta
(79)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Drewnowski Jacek
(77)
Rodziewiczówna Maria (1864-1944)
(76)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Mazan Maciejka
(75)
Courths-Mahler Jadwiga
(74)
Cussler Clive (1931-2020)
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Polkowski Andrzej
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Shakespeare William
(72)
Clark Brenda
(71)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(71)
Wyspiański Stanisław
(71)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(70)
Grisham John (1955- )
(70)
Syrokomla Władysław
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(68)
Spirydowicz Ewa
(68)
Mróz Remigiusz (1987- )
(67)
Lange Antoni
(65)
Pigoń Stanisław
(65)
Szal Marek
(65)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(64)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(64)
Siewior-Kuś Alina
(64)
Stanecka Zofia (1972- )
(63)
Drewnowski Jacek (1974- )
(61)
Supeł Barbara
(61)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(61)
Batorska Beata
(60)
Jaczewska Edyta
(60)
Kolberg Oskar
(60)
Ludwiczak Bolesław
(60)
Sandemo Margit
(60)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(59)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Młodzież
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Gotowanie
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kuchnie świata
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura stołu
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Potrawy
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Smak
(1)
Temat: miejsce
Świat
(1)
Gatunek
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej