74246
Book
In basket
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi: ? właściwości glutenu ? zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych ? wartość odżywczą produktów bezglutenowych ? wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych ? praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych ? aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo. Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
Availability:
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
Target audience note
Dla chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetyków, a także dla osób gotujących zawodowo lub w domu.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again