74571
Book
In basket
Szare kluski z "Opium w rosole", makaron w sosie mediolańskim z powieści "Szósta klepka", sernik Kłamczuchy, superpiernik Mamy Żakowej i rosołek pani Borejko - oto tylko niektóre z dań, jakie ze smakiem opisuje ta książeczka. Ulubiona autorka nastolatek (a także ich sióstr, mam, babć oraz ciotek) uzupełnia swoją "poznańską" serię powieści zbiorem przepisów kulinarnych. Są to autentyczne przepisy na potrawy zjadane z takim apetytem przez bohaterów poczytnych, pełnych humoru i radości życia, książek Małgorzaty Musierowicz. Jak się okazuje, przepisy pochodzą z jej własnych zbiorów! Dowiecie się więc nie tylko, co się gotowało u Żaków i Borejków, ale także - co i jak się jada u Musierowiczów i Barańczaków! Tę zabawną książeczkę (to już drugie wydanie!) uzupełniają niedyskrecje kulinarne z własnych przeżyć Autorki. Doskonały prezent dla wszystkich Pań w rodzinie! - oraz dla tych Panów, którzy lubią gotować, lub przynajmniej - jeść...
Availability:
Oddział dla Dzieci
There are copies available to loan: sygn. 64 (2 egz.)
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again